Reageer op de plannen voor de speelplekken in Eemnes.

Speelruimte in Eemnes


De gemeente Eemnes zorgt graag voor een gezonde en beweegvriendelijke woonomgeving. Daarom worden komende jaren een aantal speelplekken opgeknapt, vernieuwd en omgevormd.  

Wat gaat er veranderen?

In januari 2021 is het nieuwe speelbeleid vastgesteld door de gemeenteraad. Dit jaar start ook de uitvoering van dit beleid. De komende jaren worden speelplekken vergroend en deels vernieuwd. In de buurten waar veel speelplekken op korte afstand van elkaar liggen, worden een aantal speelplekken omgevormd. Dat betekent dat ze een groene inrichting krijgen zonder speeltoestellen. 

Wat gebeurt er nu?

Op dit moment worden een aantal speelplekken in de Noordbuurt opgepakt. Het gaat om 8 locaties die een impuls krijgen. Daarmee bedoelen we een uitbreiding van de speel- of sportinrichting. Ook worden een aantal speelplekken vergroend en 1 speelplek verplaatst. Op 3 kleine speelplekken worden de toestellen verwijderd omdat op steenworp afstand een andere speelplek ligt. Ook zullen op een aantal plekken de toestellen worden opgeknapt, bijvoorbeeld door vervanging van onderdelen. Zo kunnen deze toestellen nog een aantal jaar mee. Op dit moment zijn we druk bezig met de uitvoering van alle werkzaamheden. Klik in het grijze menu of onderaan op de bolletjes, op de speelplek(en), om te bekijken wat er op dit moment op jouw speelplek gebeurt.

Speelplek Kolbleistraat

Recentelijk zijn een aantal onderdelen van de speeltoestellen op deze speelplek verwijderd voor onderhoud en vervanging.

De levertijd van de nieuwe onderdelen is helaas langer dan verwacht. Zodra bekend is wanneer de onderdelen herplaatst zullen worden, zullen we dit vermelden op deze website.

Wat gaat er nog meer gebeuren in 2021?

Komend najaar gaan we starten met het participatietraject van de volgende 5 speelplekken. Dat zullen zijn:
- Speelhofje Dravik / Struisgras
- Speelhofje Hondsdraf / Haagwinde
- Speelhofje Kamgras / Beemdlag
- Speelhofje Ploeglaan
- Speelplek Watersnip

Wil je meer weten over de plannen voor jouw speelplek? Klik dan in het grijze menu of onderaan op de bolletjes, op de speelplek(en) die je wilt bekijken.

Meedenken over de speelplekken

Ook bij deze speelplekken vinden we het belangrijk dat bewoners kunnen meedenken over de nieuwe inrichting. Meer informatie hierover ontvang je, tegen die tijd, via een brief van de gemeente.

Wanneer is mijn speelplek aan de beurt?

Als jouw speelplek wordt opgeknapt of een andere inrichting krijgt, dan ontvang je een brief. Wanneer dit precies is kunnen we niet met zekerheid van tevoren zeggen. Elk jaar wordt tijdens de inspectie van de speelplekken bepaald welke toestellen nog goed zijn en welke weg gaan. Op basis daarvan wordt bepaald of een speelplek aan de beurt is.
Op deze Buitenspeelkaart kun je alle speelplekken in Eemnes vinden.

Vragen?

Heb jij vragen over de inrichting van de speelplek? Stuur dan een e-mail naar ruimte@belcombinatie.nl

Fazantenhof

Dravik / Struisgras

Kamgras / Beemdlag

Ploeglaan

Watersnip

Patrijzenhof achter nr. 82

Speelhofje Roerdomp

Simonsveen achter nr. 29

Simonsveen achter nr. 28

Scholekster

Reijerserf / Dingenaarserf

Patrijzenhof achter nr. 224

Patrijzenhof achter nr. 162

Noordersingel / Patrijzenhof

Meeuwiskamp

Hondsdraf / Haagwinde