De Bijvanck wordt opgeknapt!

Komende jaren wordt de Bijvanck opgeknapt. Dit betekent ook dat een aantal speelplekken gaan veranderen. Op deze website lees je hoe je hierover kan meedenken. We zijn benieuwd naar jouw ideeën! 

Overzicht speelplekken

Hier kun je de kaart vinden van de speelplekken in heel de Bijvanck. Daarop staat wat er per plek komende jaren gaat gebeuren. Dit komt voort uit het Speelruimteplan van Blaricum dat in 2021 is vastgesteld. Dit plan kun je hier vinden:


Wil je alle speelplekken in Blaricum bekijken en beoordelen? Ga dan naar Buitenspeelkaart.

Eerder in het project…

In juni en juli 2023 zijn er onder andere wijkwandelingen langs de speelplekken geweest. Zo heeft Speelplan per plek uitgelegd wat er in het speelbeleid staat en wat er met de speelplek gaat gebeuren. Niet elke speelplek in de Bijvanck wordt namelijk in 2023-2024 aangepakt. Sommige plekken zijn pas over een aantal jaar aan de beurt. Ook komen niet op alle plekken speeltoestellen terug. Tijdens de buurtwandelingen en online vragenlijsten is dit uitgelegd en konden bewoners meedenken. Mocht je niet aanwezig zijn geweest bij deze wandelingen maar toch willen weten wat er gaat gebeuren met de speelplek bij je in de buurt? Onderaan deze website is er per speelplek een pagina met informatie te vinden. En had je willen meedenken over de speelplek? Dan kunt je nu een reactie achterlaten op de ontwerpvoorstellen voor de speelplekken die in 2023/2024 aan de beurt zijn!

Reageer nu op ontwerpvoorstellen speelplekken 2023/2024!

Voor de speelplekken die in 2023-2024 aan de beurt zijn, is een ontwerpvoorstel opgesteld.
Het gaat om de locaties:

Update:
Alle reacties op de voorlopige ontwerpvoorstellen zijn verzameld. Momenteel worden er definitieve ontwerpen voor bovenstaande speelplekken opgesteld.
Voor buurtspeelplek de Kauw kan je nu stemmen op het ontwerp met jouw voorkeur! Dit kan tot en met vrijdag 1 december.

Ook alle andere speelplekken zijn te vinden onderaan de pagina.
Voor deze plekken kun je een reactieformulier invullen.

Planning participatie en aanleg

Na het verzamelen van de reacties vanuit de buurt worden er definitieve ontwerpen gemaakt. Deze zullen aan het eind van het jaar via de website worden gedeeld. Bewoners die in de enquête een e-mailadres achterlaten ontvangen een bericht als het definitieve ontwerp ter kennisgeving online staat. De aanleg van de speelplekken zal naar verwachting plaatsvinden in de eerste helft van 2024. Wil je op de hoogte blijven? Houd dan de website in de gaten.

Speelbeleid – achtergrondinformatie

In 2022 heeft de gemeente Blaricum nieuw speelbeleid vastgesteld. Dat is een document waarin staat hoe we openbare speel- en sportplekken inrichten en onderhouden. De gemeente gaat de komende jaren werken aan groenere speelplekken (met gras, planten of bomen) met leuke inrichting voor jong tot oud. In sommige buurten liggen speelplekken dicht bij elkaar. Hier worden niet altijd speeltoestellen teruggeplaatst als deze aan vervanging toe zijn. Dat betekent dat ze wel groen worden ingericht maar dat er geen speeltoestellen terugkomen. De andere speelplekken worden opgeknapt wanneer de oude speeltoestellen aan vervanging toe zijn. De toestellen worden dan (deels) vervangen voor nieuwe. Wanneer er iets gaat veranderen op een speelplek worden bewoners natuurlijk uitgenodigd om mee te denken!

Bekijk de locaties