Spelen en sporten in Blaricummermeent

Gemeente Blaricum zorgt graag voor een beweegvriendelijke en bespeelbare woonomgeving. In 2022 is het nieuwe speelbeleid voor de gemeente vastgesteld door de gemeenteraad. Hierin staat een plan van aanpak voor de inrichting van speel- en sportplekken voor de komende jaren. In Blaricummermeent zijn alle speelplekken vrij nieuw. Deze zijn afgelopen jaren aangelegd vanuit de projectontwikkelaar(s) in het gebied. De speelplekken zijn daarna overgedragen aan gemeentelijk beheer.

Wat gaat er veranderen?

Omdat in de wijk vooral speelplekken voor de jongste kinderen liggen, krijgen een aantal speelplekken de komende jaren een kleine uitbreiding. Zo willen we kinderen van 6+ stimuleren om buiten te gaan/blijven spelen. Ook worden op sommige speelplekken extra bomen geplant voor meer groen in de wijk en schaduw in de zomer. In Blaricummermeent zijn veel speelplekken aangelegd op korte afstand van elkaar. Dit is niet in lijn is met de gemeentelijke visie op buitenspelen. Een aantal kleine speelplekken zal daarom groen worden ingericht zonder speeltoestellen. Dat gebeurt pas wanneer de speeltoestellen die er nu staan te oud/stuk zijn.

Welke speelplekken in 2023?

speeltuin Lanphenlaan
speeltuin Laantje van Hyncks
speeltuin Rode Beukplein

Scrol naar beneden of klik op de locaties om naar de pagina met de online vragenlijst te gaan.

Wanneer is mijn speelplek aan de beurt?

Als jouw speelplek wordt opgeknapt of een andere inrichting krijgt, dan ontvang je een brief. Wanneer dit precies is kunnen we niet van tevoren zeggen. Elk jaar wordt tijdens de inspectie van de speelplekken bepaald welke toestellen nog goed zijn en welke weg gaan. Op basis daarvan wordt bepaald of een speelplek aan de beurt is. Op deze Buitenspeelkaart kun je alle speelplekken in Blaricum vinden.

Vragen?

Heb jij vragen over de inrichting van de speelplek? Stuur dan een e-mail naar ruimte@belcombinatie.nl

Bekijk de locaties