Speelruimte in Eemnes


De gemeente Eemnes zorgt graag voor een gezonde en beweegvriendelijke woonomgeving. Daarom worden komende jaren een aantal speelplekken opgeknapt, vernieuwd en omgevormd.  

Wat gaat er veranderen?

In januari 2021 is het nieuwe speelbeleid vastgesteld door de gemeenteraad. De komende jaren worden speelplekken vergroend en deels vernieuwd. In de buurten waar veel speelplekken op korte afstand van elkaar liggen, worden een aantal speelplekken omgevormd. Dat betekent dat ze een groene inrichting krijgen zonder speeltoestellen. Speelplekken die worden vernieuwd krijgen nieuwe speeltoestellen of de toestellen die er al staan krijgen een opknapbeurt krijgen. Door speeltoestellen op te knappen gaan ze langer mee en dat is wel zo duurzaam.

Welke plekken worden in 2023 vernieuwd?

Dit voorjaar starten we met de inspraak voor de vernieuwing van de volgende 5 speelplekken:
Speelhofje Dravik / Struisgras
Speelhofje Hondsdraf / Haagwinde
Speelhofje Kamgras / Beemdlang
Speelplek Plantsoen / koeienspeeltuin
Speelhofje Ploeglaan
Speelplek Watersnip

Scrol naar beneden om de locaties te bekijken en de enquêtes in te vullen.

In 2021 hebben al een aantal speelplekken een opknapbeurt gekregen; de Marenestraat, Kolbleistraat, Patrijzenhof,  Reijerserf en Simonsveen.

Meedenken over de speelplekken

Wij vinden het belangrijk dat jong tot oud mee kunnen denken over de inrichting van speelplekken. Omwonenden ontvangen een informatiebrief van de gemeente met daarin de uitnodiging om online op een ontwerpvoorstel te reageren.

Wil je meer weten over de plannen voor jouw speelplek? Scroll naar beneden om de locaties te bekijken.

Wanneer is mijn speelplek aan de beurt?

Als jouw speelplek wordt opgeknapt of een andere inrichting krijgt, dan ontvang je een brief. Wanneer dit precies is kunnen we niet met zekerheid van tevoren zeggen. Elk jaar wordt tijdens de inspectie van de speelplekken bepaald welke toestellen nog goed zijn en welke weg gaan. Op basis daarvan wordt bepaald of een speelplek aan de beurt is.
Op deze Buitenspeelkaart kun je alle speelplekken in Eemnes vinden.

Vragen?

Heb jij vragen over de inrichting van de speelplek? Stuur dan een e-mail naar ruimte@belcombinatie.nl