(Her)Inrichting speelplekken

De gemeente Helmond zorgt graag voor een bespeelbare woonomgeving. Dit betekent dat speelplekken veilig, aantrekkelijk, uitdagend, toegankelijk en vooral heel leuk moeten zijn. Daarom wordt elk jaar een aantal speelplekken opgepakt om opnieuw in te richten of om te vormen naar andere speelvormen.

Locaties

In 2021 / 2022 worden er speelplekken in Helmond opnieuw ingericht. Normaal gesproken gaan we graag met kinderen en andere bewoners in gesprek over de inrichting buiten op de speelplek zelf. Door de coronamaatregelen is dat nu niet mogelijk. Op deze website vind je daarom meer informatie over de speelplekken die in 2021/ 2022 worden aangepakt . Het gaat om de volgende speelplekken:

 

In 2022 gaan we weer starten met de voorbereidingen voor de herinrichting van diverse speelplekken in de gemeente Helmond. De aanleg van deze speelplekken zal dan begin 2023 plaatsvinden. Op deze website vind je daarom meer informatie over de speelplekken die we opnieuw gaan inrichten . Het gaat om de volgende speelplekken:

 

Ontwerpvoorstellen

Voor deze speelplekken zijn  ontwerpvoorstellen gemaakt mede op basis van de input die begin dit jaar met de enqête is opgehaald. De inrichting wordt groener en er is voldoende ruimte voor spel en ontmoeting.

Hoe gaat we verder?

De ontwerpvoorstellen vormen het startpunt voor de nieuwe inrichting. De speelelementen,  zitelementen en beplanting zijn nog niet definitief gekozen. We horen daarom graag van u en uw kind(eren) wat u van de voorstellen vindt. Op basis van deze reacties wordt er een definitief ontwerp gemaakt. 

Klik op de locatie bij u in de buurt (in het menu links) en vul het online reactieformulier in.