Natuurspeeltuin Estrik

Locatie: Estrik, Druten
Periode: 2023

Natuurspeeltuin Estrik

Wat gaat er gebeuren?

Buitenspelen is leuk, leerzaam en gezond. De gemeente Druten vindt het belangrijk dat kinderen buiten kunnen spelen en bewegen, daarom zijn in de wijken verschillende speelplekken aangelegd. In de nieuwbouwwijk Tichellande wil de gemeente nu een speelplek met een natuurlijk uiterlijk aanleggen op de groenstrook aan de Estrik. Meedenken kan op de volgende manieren:

Speeltuinbouwer

De speeltuinbouwer is een online tool waarmee kinderen hun eigen speelplek kunnen ontwerpen. Kinderen kunnen met behulp van bouwstenen de speelplek ontwerpen met speeltoestellen waar zij graag op willen spelen. Deze bouwstenen nemen ruimte in op het veld en kosten muntjes. De kinderen zijn daarmee gebonden aan de beschikbare ruimte en het budget, zodat het ontwerp ook realiseerbaar blijft.

Er is een definitief ontwerpvoorstel!

Naar aanleiding van de online participatie via de speeltuinbouwer in juni 2023 is er een definitief ontwerpvoorstel gemaakt.
Bekijk deze nu onder het kopje ‘Realisatie’.

Voorlopig ontwerpvoorstel

Naar aanleiding van de online participatie via de speeltuinbouwer in juni 2023 is er een ontwerpvoorstel gemaakt voor de groenstrook aan de Estrik.
De 10 meest gekozen bouwstenen zijn toegepast in een definitief ontwerpvoorstel. Bekijk deze nu onder het kopje ‘Realisatie”.

Ontwerp Natuurspeeltuin Estrik