Helmond

Locatie: Jan de Withof 100
Periode: Najaar 2023

Speelplek Jan de Withof 100

Wat gaat er veranderen?

De speelplek aan de Jan de Withof ter hoogte van nummer 100 is aan vervanging toe omdat de speeltoestellen bijna zijn versleten. De plek wordt heringericht als speelplek met speelaanleidingen.
Bij het herinrichten vervangen wij zoveel mogelijk steen voor groen. Groen geeft verkoeling in de zomer, het kan hemelwater opnemen, geluid wordt beter geabsorbeerd en veel mensen waarderen groen in hun buurt.

Bij het maken van een nieuw plan voor de speelplek gaan we uit van de volgende uitgangspunten:

  • Natuurlijk spelen: De speelplekken krijgen een natuurlijke uitstraling. Daar waar het kan, wordt er ruimte gemaakt voor een wadi of sloten om water af te voeren.
  • Informeel spelen: niet alleen toestellen zijn leuk om op te spelen, maar ook een zwerfkei, een wilgentunnel of een liggende boomstam geven aanleiding ot spel.
  • Participatie: kinderen en omwonenden denken mee bij het ontwerp van hun speelplek.

Op de hoogte blijven?

Houdt deze pagina in de gaten voor de laatste updates.

Meedenken over deze speelplek

Via de online enquête kon jij je wensen en ideeën met ons delen. De resultaten van deze enquête zijn verwerkt in het definitief ontwerp. Onder het het tabblad Ontwerp en Planning kunt u hier meer over lezen.

Resultaten online enquête en de speeltuinbouwer

Via een enquête hebben we jullie wensen en ideeën voor de speelplek verzameld en daarmee is een schetsontwerp gemaakt. Dit ontwerp hebben we tijdens een inloopmiddag bij de speelplek aan de buurtbewoners laten zien. Opmerkingen en ideeën hebben die we toen kregen zijn vervolgens zoveel als mogelijk verwerkt in het definitief ontwerp. Om het definitieve ontwerp te zien, klik hier.

En zo is het geworden!

In het voorjaar bereiden we de werkzaamheden voor, samen met de aannemer. Daarna starten wij met de uitvoering. Wij verwachten in het najaar van 2023 te kunnen starten met de werkzaamheden.