Amsterdam Oost

Locatie: Speeltuin Makassarplein
Periode: Najaar 2022

Speelplek Makassarplein

Wat gaat er veranderen?

De gemeente Amsterdam zorgt graag voor een woonomgeving waarin het fijn is om te spelen en sporten. Dit betekent onder meer dat de openbare speel- en sportplekken in onze gemeente aantrekkelijk, uitdagend, maar ook toegankelijk en veilig moeten zijn.

De speeltoestellen in de speeltuin Makassarplein worden vernieuwd. Er zijn verschillende speeltoestellen aan vervanging toe. De volgende speeltoestellen worden vervangen:

  • Huppelplaten ter hoogte van buurthuis Archipel
  • Loopbrug ter hoogte van buurthuis Archipel
  • Kuil / tribune ter hoogte van buurthuis Archipel
  • Zandbak ter hoogte van buurthuis Archipel
  • Klein combinatietoestel met glijbaan ter hoogte van buurthuis Archipel
  • Dubbele schommel ter hoogte van buurthuis Archipel

De grote schommel, combinatietoestel naast het basketbalveld en de grote speeltoren naast het voetbalveld worden 1 op 1 vervangen. Dat wil zeggen dat er vergelijkbare speeltoestellen terugkomen voor de huidige toestellen die er staan.

De nieuwe speeltuin

Er wordt een ontwerp gemaakt voor de speeltuin met de nieuwe toestellen. We houden rekening met:

  • De wensen die 24 november 2022 zijn opgehaald tijdens de meedenkmiddag in de speeltuin
  • De richtlijnen voor veilige speeltuinen van de gemeente Amsterdam
  • Het beschikbare budget

Omwonenden krijgen vervolgens een brief als het voorlopige ontwerp klaar is. Ook wordt het gedeeld op deze projectpagina. Dan horen we graag wat u van het ontwerp vindt. We verwachten het definitieve ontwerp het eerste kwartaal 2023 klaar te hebben. Dan kunnen daarna de speeltoestellen worden besteld. In de loop van 2023 zullen de werkzaamheden starten. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Ka Yuen Hau, projectleider groot onderhoud, e-mail grootonderhoud.spelen@amsterdam.nl.

Op de hoogte blijven?

Houd deze pagina in de gaten voor de laatste updates.

Meedenken over deze speelplek

Op woensdag 24 november van 15:30 tot 16:30 uur staan we op de speelplek om jullie wensen te inventariseren. Voor kinderen hebben we een aparte activiteit waarbij er met behulp van stickers een eigen speeltuin kan worden ontworpen. Mocht u niet kunnen op 24 november, dan heeft u de mogelijkheid om via een online vragenlijst uw wensen en ideeën met ons te delen.

Vragenlijst

Via de online enquête kan jij je wensen en ideeën met ons delen. Wij zijn erg benieuwd hoe jij wilt spelen op de speelplek.
De reactie termijn loopt van 17 november tot en met 9 december 2022.

Resultaten online enquête en de speeltuinbouwer

Zodra de vragenlijsten zijn verzameld zullen we op deze locatie de uitkomsten delen met belangstellenden. Ook zal het voorlopige ontwerp hier geplaatst worden.

En zo is het geworden!

Wanneer de ontwerpen zijn goedgekeurd zullen we deze hier publiceren.