Castricum

Locatie: Molenweide
Periode: 2023

Speelplek Molenweide

In de gemeente worden alle speelplekken twee keer in het jaar geïnspecteerd.
Uit de inspectie blijkt dat de speeltoestellen en de valveilige ondergrond aan vervanging toe zijn.

Huidige situatie

Op het veld staan diverse speeltoestellen te weten een duikeltrio, draaitoestel en een dubbele schommel. De ondergrond is van gras, rubbertegels en kunstgras. De huidig traditionele sfeer van de speelplek willen wij graag aanpassen, met de nadruk op het behouden en versterken van de prachtige groene omgeving.

Op de hoogte blijven?

Houdt deze pagina in de gaten voor de laatste updates.

Deel jouw ideeën voor de nieuwe speelplek

Je hebt mee kunnen denken over de speelplek door het invullen van de online vragenlijst en het bijwonen van de bewonersbijeenkomst op 13-6-2023. Inmiddels zijn al deze resultaten verzameld en samengevoegd in een definitief ontwerp. Bekijk het ontwerp onder het bovenstaande kopje ‘Ontwerp en planning’.

Bedankt voor uw enthousiaste medewerking!

Definitief ontwerp

Op dinsdag 13-6-2023 heeft u de mogelijkheid gehad om uw wensen en ideeën door te geven met betrekking op het nieuwe ontwerp van de speelplek aan de Molenweide.
Na deze bijeenkomst hebben de ontwerpen twee weken online gestaan, zodat u online uw voorkeur kon doorgeven. Hier is goed op gereageerd!

Met maar een klein verschil heeft ontwerp optie 2 de algemene voorkeur gekregen vanuit de buurt.
De voornaamste reden dat er is gekozen voor optie 2 is de positie van de speeltoestellen; doordat de speeltoestellen transparant zijn en in het midden van het speelveld staan, kan er goed toezicht worden gehouden.

Achter in het speelveld wordt extra beplanting toegevoegd. Hierdoor wordt de speelplek meer gecentreerd en krijgt deze een vriendelijker en zachtere uitstraling. Een bijkomend voordeel is dat de speeltoestellen daardoor niet meer dicht bij de achtertuinen staan.
Het plateau van het klimtoestel met de glijstangen is 1,5 meter hoog, waardoor het is toegestaan om het toestel op gras te plaatsen.

De locatie Molenweide is een prachtige, groene speelomgeving. Deze uitstraling willen wij met het materiaalgebruik van de speeltoestellen versterken.
Er komen geen banken op de speelplek. Omdat deze er in de huidige situatie niet staan, kan dit gehandhaafd blijven.

Op dit moment wordt er al gevoetbald op het grasveld van speelplek Molenweide. Daarom kwam regelmatig naar voren dat ze hier graag een voetbalveld willen. Het gedeelte waar kinderen kunnen voetballen heeft nu een afmeting 4 meter breed en 9,5 meter lang, met stammen en houten paaltjes als doel.

Wil je naar een groter voetbalveld? Bekijk dan online https://www.buitenspeelkaart.nl/ waar je allemaal nog meer kunt spelen en sporten in Castricum! In de omgeving zijn onlangs twee voetbalvelden opgeknapt, namelijk het veld aan de Albert Schweitzerlaan en het veld aan de Walstro.

Wij wensen u heel veel (speel)plezier en danken u hartelijk voor uw medewerking. Samen maken wij er iets moois van!

Klik op de onderstaande afbeelding om het ontwerp groter te bekijken.


En zo is het geworden!

Wanneer de ontwerpen zijn goedgekeurd zullen we deze hier publiceren.