Eemnes

Locatie: Noordersingel / Patrijzenhof
Periode: 2023

Speelplek Noordersingel / Patrijzenhof

Wat gaat er gebeuren?

Na zorgen van omwonenden over de uitbreiding van de speelplek en de wens van veel ouders en kinderen voor een goede glijbaan voor jonge kinderen, is besloten om geen klimtoestel te plaatsen, maar een nieuwe heuvelglijbaan.
Ook de doeltjes zijn aangepast naar houten paaltjes.
De meeste mensen die reageerden zijn ook voorstander van een bankje op deze plek (14 wel/5 niet). Daarom zal langs het pad een bankje worden geplaatst. Dit is fijn voor ouders, maar ook bewoners die een wandeling maken. De ervaring leert dat het plaatsen van bankjes langs een pad minder uitnodigend is voor jeugd dan een bankje midden op een speelplek.  

Onder de toestellen komt een valdempende rubber ondergrond. Of dit ook mogelijk is onder het klimnet wordt nog onderzocht. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan blijft het bij dit toestel zand.

Planning

De werkzaamheden zullen in  september afgerond worden.
De heuvel wordt voorzien van nieuwe graszoden en zal 3 weken worden afgezet zodat deze goed kunnen aanslaan. De andere speeltoestellen zijn dan wel gewoon bespeelbaar.

Heb jij vragen over deze speelplek? Stuur dan een e-mail naar ruimte@belcombinatie.nl

Meedenken over deze speelplek

Alle participatie is inmiddels gesloten. Hartelijk dank voor het meedenken.

Resultaten online enquête

De resultaten van de participatie zijn verwerkt in een definitief ontwerp. Dat is te bekijken onder het tabblad Realisatie.

En zo is het geworden!

Inmiddels zijn alle resultaten van de participatie verwerkt in een definitief ontwerp. Hieronder kun je het definitieve ontwerp zien.

Klik hier om het ontwerp groter te bekijken.