Skatepark

Locatie: De Geerenweg, Baarn
Periode: 2023

Skatepark Geerenweg

Wat gaat er gebeuren?

Buitenspelen en sporten is leuk, leerzaam en gezond. De gemeente Baarn vindt het belangrijk dat kinderen buiten kunnen sporten, daarom zijn er aan ‘De Geerenweg’ verschillende sportaccommodaties aangelegd. Hieronder valt ook het skatepark.

Het skatepark is toe aan een nieuwe inrichting. Bewoners hebben het afgelopen half jaar mee kunnen denken over hoe deze plek opnieuw ingericht zal worden. Onder het kopje “denk mee” kun je lezen hoe dit is verlopen.

Eerdere participatiemomenten

Tijdens de bewonersavond op 25 mei 2023 konden bewoners en jongeren met de gemeente Baarn en ontwerpbureau Speelplan in gesprek om gedachten, wensen en ideeën over het nieuwe skatepark te delen. Tussen 25 mei en 9 juni hebben de jongeren ook online en/of fysiek speeltuinbouwers gemaakt.
De speeltuinbouwer is een tool waarmee jongeren hun eigen speel- of sportplek kunnen ontwerpen.

Aan de hand van de opgehaalde wensen is er een ontwerpvoorstel opgesteld voor skatepark Baarn.

Via een online formulier konden bewoners tot 10 november een reactie achter laten op dit ontwerp. Aan de hand van deze reacties is een definitief ontwerpvoorstel opgesteld. Deze kan onder het kopje “realisatie” bekeken worden.

Definitief ontwerp Skatepark Geerenweg

Binnenkort opent het nieuwe skatepark aan de Geerenweg in Baarn! Hier kunnen mensen van alle leeftijden genieten van de nieuwe skatebaan.

Laat je vaardigheden zien op de skatebowl, spineramp, curb met ledge, funbox met rail en een platform met diverse banks en stairs. Van beginners tot doorgewinterde skaters, er is voor elk niveau een uitdaging – variërend van 0.6 meter tot 1.25 meter hoog!

Komend voorjaar (2024) kan je de komst van dit toffe skatepark verwachten! Blijf op de hoogte van wanneer de officiële opening gaat plaatsvinden door
deze pagina en de sociale media kanalen van de gemeente Baarn te volgen!

klik hier om de afbeelding groot te bekijken.