Gooise Meren

Locatie: Speelplek De Spiering
Periode: 2022

Sportpark Voorland Middenmeer

Wat gaat er veranderen?

De gemeente Gooise Meren zorgt graag voor een bespeelbare woonomgeving. Dit betekent dat speelplekken veilig, aantrekkelijk, uitdagend, toegankelijk en vooral heel leuk moeten zijn. De speelplek aan De Spiering in Muiden krijgt dit jaar een opknapbeurt. Dit betekent dat de huidige speeltoestellen plaats maken voor een nieuwe inrichting met nieuwe speeltoestellen en speelaanleidingen, zodat de speelplek weer jaren mee kan.

Samen spelen

Als gemeente en onafhankelijk ontwerpbureau vinden we het belangrijk dat iedereen gebruik kan maken van de speelplek. Alle inwoners, jong en oud, met en zonder beperking. Daarom maken wij van de speelplek aan De Spiering graag een inclusieve samenspeelplek. Dit betekent dat de speelplek toegankelijk en uitdagend wordt voor iedereen en actieve ontmoetingen bevorderd.

Op de hoogte blijven?

Houd deze pagina in de gaten voor de laatste updates.

Meedenken over deze speelplek

Afgelopen periode hebben jullie de kans gehad om te reageren op het voorlopig ontwerp. Het voorlopig ontwerp was gebaseerd op de wensen en ideeën uit de buurt. Dit hebben wij door middel van een online enquête en de speeltuinbouwer opgehaald.

Resultaten online enquête en de speeltuinbouwer

Met alle reacties op het voorlopig ontwerp hebben wij het ontwerp aangepast. De klimtoren met glijstang is vervangen voor klimtoren met glijbaan. Het overgrote deel van de bewoners heeft een voorkeur voor twee parkbanken in plaats van een picknicktafel. Op één parkbank komt een armleuning voor extra steun, zodat iedereen makkelijk kan zitten en opstaan.

Verder komt er nog steeds een schommel, inclusieve wip en speelbord. Er is een echt tikkertje en verstop plek met bosjes en houten parcours. Er komt een route tussen de lage struikjes, zodat je een ontdekkingsroute kan volgen. Er is plek voor de jonge kinderen, genoeg uitdaging voor de oudere kinderen en kinderen met een handicap kunnen hier ook naar hartenlust spelen.

Met alle reacties op het voorlopig ontwerp hebben wij het ontwerp aangepast. Klik op de afbeelding om het groter te bekijken.

En zo is het geworden!

Naar verwachting zal de uitvoering in het voorjaar 2023 plaatvinden.

De inclusieve wip is vervangen voor een ander model waardoor er iets geschoven is met de speeltoestellen. Verder komen de speeltoestellen uit het definitieve ontwerp op de speelplek.

Hieronder het ontwerp hoe het eruit komt te zien. Klik op de afbeelding om het ontwerp groter te bekijken.