Gooise Meren – Bussum

Locatie: Speelplek Doctor J. th. de Visserlaan
Periode: 2022

Speelplek Doctor J. th. de Visserlaan

Wat gaat er veranderen?

De gemeente Gooise Meren zorgt graag voor een bespeelbare woonomgeving. Dit betekent dat speelplekken veilig, aantrekkelijk, uitdagend, toegankelijk en vooral heel leuk moeten zijn. De speelplek aan de Doctor J. th. de Visserlaan in Bussum krijgt dit jaar een opknapbeurt. Dit betekent dat de huidige speeltoestellen plaats maken voor een nieuwe inrichting met nieuwe speeltoestellen en speelaanleidingen, zodat de speelplek weer jaren mee kan.

Samen spelen

Als gemeente en onafhankelijk ontwerpbureau vinden we het belangrijk dat iedereen gebruik kan maken van de speelplek. Alle inwoners, jong en oud, met en zonder beperking. Daarom maken wij van de speelplek aan de Doctor J. th. de Visserlaan graag een inclusieve samenspeelplek. Dit betekent dat de speelplek toegankelijk en uitdagend wordt voor iedereen en actieve ontmoetingen bevorderd.

Op de hoogte blijven?

Houd deze pagina in de gaten voor de laatste updates.

Meedenken over deze speelplek

Afgelopen periode hebben jullie de kans gehad om te reageren op het voorlopig ontwerp. Het voorlopig ontwerp was gebaseerd op de wensen en ideeën uit de buurt. Dit hebben wij door middel van een online enquête en de speeltuinbouwer opgehaald.

Resultaten online enquête en de speeltuinbouwer

Met alle reacties op het voorlopig ontwerp hebben wij het ontwerp aangepast. Er werd gevraagd of de nestschommel vervangen kan worden voor een traditionele dubbele schommel. Hier zien wij vanaf, omdat wij het belangrijk vinden dat alle kinderen gebruik kunnen maken van deze speelplek. De schommel kan gebruikt worden door jonge, oud, met en zonder handicap. De slalom hekjes bij de ingang aan de rechterzijde behouden we in verband met veiligheid. Hierdoor kunnen kinderen niet meteen de weg op rennen. De linkerzijde is rustiger, hier komen geen hekjes, zodat iedereen (met rollator of rolstoel) de speelplek kunnen betreden.

Verder blijft het ontwerp hetzelfde, kinderen kunnen hier schommelen, balanceren, glijden en fantasiespel spelen. Ouderen kunnen rusten en buurtbewoners ontmoeten bij het parkbankje of lekker uitrusten op de balanceerelementen. Daarnaast krijgt de speelplek veel meer kleur.

En zo is het geworden!

Naar verwachting zal de uitvoering in het voorjaar 2023 plaatvinden.
Bekijk hieronder het voorlopig ontwerp. Klik op de afbeelding om het ontwerp groter te bekijken.