Amsterdam Oost

Locatie: Sportpark Voorland Middenmeer
Periode: Najaar 2022

Sportpark Voorland Middenmeer

Wat gaat er veranderen?

De gemeente Amsterdam zorgt graag voor een woonomgeving waarin het fijn is om te spelen en sporten. Dit betekent onder meer dat de openbare speel- en sportplekken in onze gemeente aantrekkelijk, uitdagend, maar ook toegankelijk en veilig moeten zijn.

De speeltoestellen in de speeltuin Timorplein worden vernieuwd. Er zijn vijf speeltoestellen aan vervanging toe. Het combinatietoestel met de glijbaan is nog goed en zal blijven staan.
De volgende speeltoestellen worden vervangen:

  • Krokodil speelelement
  • Tijger speelelement
  • Hagedis speelelement
  • Hagedis op veren
  • Wip

Verder zullen we de draaiende stoelen vervangen. De grote betonnen bank die langs het pleingedeelte loopt blijft staan.

De nieuwe speeltuin

Er wordt een ontwerp gemaakt voor de speeltuin met de nieuwe toestellen. We houden rekening met:

  • De wensen die 30 november 2022 zijn opgehaald tijdens de meedenkmiddag in de speeltuin
  • De richtlijnen voor veilige speeltuinen van de gemeente Amsterdam
  • Het beschikbare budget

Omwonenden krijgen vervolgens een brief als het voorlopige ontwerp klaar is. Ook wordt het gedeeld op deze projectpagina. Dan horen we graag wat u van het ontwerp vindt. We verwachten het definitieve ontwerp het eerste kwartaal 2023 klaar te hebben. Dan kunnen daarna de speeltoestellen worden besteld. In de loop van 2023 zullen de werkzaamheden starten. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Ka Yuen Hau, projectleider groot onderhoud, e-mail grootonderhoud.spelen@amsterdam.nl.

Op de hoogte blijven?

Houd deze pagina in de gaten voor de laatste updates.

Meedenken over deze speelplek

Op woensdag 30 november van 15:30 tot 16:30 uur staan we op de speelplek om jullie wensen te inventariseren. Voor kinderen hebben we een aparte activiteit waarbij er met behulp van stickers een eigen speeltuin kan worden ontworpen. Mocht u niet kunnen op 30 november, dan heeft u de mogelijkheid om via een online vragenlijst uw wensen en ideeën met ons te delen.

Vragenlijst

Via de online enquête kan jij je wensen en ideeën met ons delen. Wij zijn erg benieuwd hoe jij wilt spelen op de speelplek. De reactie termijn loopt van 17 november tot en met 9 december 2022.

Resultaten online enquête en de speeltuinbouwer

Zodra de vragenlijsten zijn verzameld zullen we op deze locatie de uitkomsten delen met belangstellenden. Ook zal het voorlopige ontwerp hier geplaatst worden.

En zo is het geworden!

Wanneer de ontwerpen zijn goedgekeurd zullen we deze hier publiceren.