Dit jaar worden er in de gemeente Rijswijk diverse speelplekken heringericht. Bij het maken van de nieuwe plannen is de hulp van Speelplan, een ontwerpbureau voor speelruimte, ingeroepen. De gemeente en Speelplan betrekken de bewoners graag bij het ontwerpen en realiseren van de speelplek of sportplek bij hen in de buurt!

Speelruimte in Rijswijk

Buitenspelen is leuk, leerzaam en gezond. Gemeente Rijswijk vindt het belangrijk dat kinderen buiten kunnen spelen, daarom zijn in wijken speelplekken aangelegd. Deze plekken worden regelmatig onderhouden om veilig en schoon te blijven. Na een aantal jaren zijn speelplekken toe aan vervanging, daarom wordt elk jaar een aantal speelplekken opgeknapt. Bij deze (her)inrichting of omvorming van speelplekken letten we op de doelgroep en speelmogelijkheden in de omliggende buurt. 

In 2022 worden speelplekken opnieuw ingericht. Ontwerpbureau Speelplan zal aan aantal speelplekken gaan opknappen en omvormen.  Het gaat om de volgende locaties: 

 

Voor elke locatie is een locatiepagina aangemaakt. Klik op het menu aan de linkerkant op de locatie waar je meer informatie over wilt hebben.