Nieuwe speelplekken in Oud Charlois

 

De gemeente Rotterdam wil graag dat er goede speelplekken zijn voor alle kinderen. Deze moeten leuk, uitdagend en aantrekkelijk zijn, maar vooral ook veilig en toegankelijk. In de wijk Oud Charlois gaat de gemeente Rotterdam negen speelplekken vervangen, omdat ze verouderd zijn.
Speelplan organiseert in opdracht van de gemeente Rotterdam de participatie met de buurtbewoners en maakt de ontwerpen van de speelplekken.
In de linkerkolom staan de locaties van de speelplekken die worden opgeknapt.


Vertel ons jouw ideeën voor de nieuwe speelplekken

We willen weten hoe jullie het liefst willen spelen, welke speeltoestellen jullie leuk vinden en waar we op moeten letten om er een veilige speelplek voor kinderen van te maken.

Op iedere pagina staat meer informatie over hoe we de participatie gaan doen en de planning die daarbij hoort.
Participeren doen we op verschillende manieren. Per speelplek kan de gekozen vorm verschillen.

Bijeenkomst op locatie
Samen met andere buurtgenoten willen we wensen verzamelen en kunnen kinderen hun lievelingsspeelplek tekenen. De informatie over de datum en het tijdstip staat op de pagina van de speelplek. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Enquête
Als je in de linkerkolom klikt op een speelplek, dan lees je informatie over deze speelplek en kun je klikken op de link naar de online enquête.
Deze enquêteduurt ongeveer 5 minuten.

De Speeltuinbouwer
De Speeltuinbouwer is een online ontwerpprogramma speciaal ontwikkeld voor kinderen.
Met deze ontwerptool op rotterdam.speelplan.nl kunnen kinderen, eventueel met hulp van hun ouders, hun eigen speelplek ontwerpen.
Wil je weten hoe dit werkt? Bekijk dan het filmpje hieronder!

 


Iedereen mag meedenken

Ook al woon je niet in de directe omgeving waar we een speelplek gaan vervangen, we vinden het belangrijk dat iedereen mee mag denken over de speelplekken. Wel kan het voorkomen dat afstand van het woonadres tot de speelplek meegenomen wordt in de beoordeling van de wensen. Daarom vragen we in de online enquete om uw postcode.

Vervolg

Als we alle reacties hebben ontvangen en beoordeeld maken we een voorlopig ontwerp van de speelplek. Het voorlopig ontwerp plaatsen we op deze website. U kunt dan nog reageren. Alleen kleine wijzigingen kunnen we nog aanpassen. Daarna maken we het ontwerp af. We verwachten in 2023 te starten met de aanleg van de eerste speeltuinen. De exacte planning is op dit moment nog niet bekend.

Meer informatie

Alle beschikbare informatie zullen we bijhouden op deze website. Mochten er vragen zijn over de participatie, de ontwerpen of iets anders? 
Stuur dan een mail naar rotterdam@speelplan.nl.

Charloisse Kerksingel

Huismanstraat

Schulpplein

Schilperoortstraat

Spuikade

Van Blommesteynweg