Speel- en sportplek

Achter het Vosje

 

Speel- en sportplek - Achter het Vosje

 

Wat gaat er gebeuren?

De speelplek aan Achter het Vosje krijgt in 2021 een nieuwe inrichting. De plek wordt ingericht als samenspeelplek voor jong en oud. De plek is dus voor alle kinderen, maar ook voor jongeren, volwassenen en ouderen. Bewoners hebben in december 2020 meegedacht over het ontwerp via een online vragenlijst. We hebben veel enthousiaste reacties ontvangen en daar willen we iedereen graag voor bedanken. Op basis van de wensen van de bewoners en de beschikbare budgetten zijn een aantal keuzes gemaakt die we graag met je willen delen. Onderaan de pagina kun je een reactie achter laten. Dit kan tot en met 8 februari 2021.

 

Aanpassingen in het ontwerp

De kinderen mochten een sporttafel en een schommel uitkiezen. Zij gingen voor tafeltennistafel en een hoge dubbele schommel. Ook werd gevraagd of de peuterschommel behouden kon blijven. Dat gaan we doen omdat uit de vragenlijst bleek dat hier duidelijk veel gebruik van wordt gemaakt op deze wijkspeelplek. De grond rondom de heuvelglijbaan wordt op verzoek van bewoners ook opgeknapt.

 

De wens voor meer speeltoestellen kan de gemeente niet inwilligen vanwege het beschikbare budget. Gelukkig is er met het nieuwe aanbod straks voor verschillende leeftijd wat te beleven op deze plek. Er komen ook geen extra bankjes omdat er nu voldoende zitgelegenheid is met de picknickbank, het bankje op het basketbalplein en de ronde boombank. 

 

De klachten over overlast door honden en hondenpoep wordt door de gemeente opgepakt. Wij ontvangen hierover graag meldingen van bewoners via: https://meldingenweesp.amsterdam.nl/incident/beschrijf

 

Het nieuwe, aangepaste ontwerp vind je hieronder.