Speelplek Achtergracht

 

Speelplek Achtergracht

 

Wat gaat er gebeuren?

De speelplek aan de Achtergracht krijgt in 2021 een nieuwe inrichting. De doelgroep is 0 t/m 6 jaar. De speeltoren en schommel blijven staan en het duikelrek zal worden vervangen. Bewoners hebben in december 2020 meegedacht over het ontwerp via een online vragenlijst. We hebben veel enthousiaste reacties ontvangen en daar willen we iedereen graag voor bedanken. Op basis van de wensen van de bewoners en de beschikbare budgetten zijn een aantal keuzes gemaakt die we graag met je willen delen. Onderaan de pagina kun je een reactie achter laten. Dit kan tot en met 8 februari 2021. 

 

Aanpassingen in het ontwerp

De kinderen mochten kiezen voor een nieuw speeltoestel en zij hebben gekozen voor het speelhuisje. Een aantal bewoners zou ook graag een glijbaan aan dit speelhuisje willen maar dat is niet mogelijk. Het speelhuisje is te laag en de bestaande speeltoren heeft al een glijbaan.

Er komt een struinpad door de bosjes waar de kinderen op ontdekkingstocht kunnen gaan.

Vanuit de veiligheidsinspectie van de speeltoestellen wordt nog beoordeeld of de gatenmuur/speelmuur kan blijven of dat deze verwijderd moet worden.

 

Een aantal bewoners heeft gevraagd om een bankje in de zon. We hebben gekeken of het bankje op de juiste plek staat en daaruit bleek dat deze een deel van de dag in het zonnetje staat.

 

Het nieuwe, aangepaste ontwerp vind je hieronder.