Speel- en sportplek Meidoornlaan

 

Speel- en sportplek Meidoornlaan

 

Nieuwe inrichting speelplek

In 2021 krijgt deze plek deels een nieuwe inrichting. Kinderen en andere bewoners hebben in december 2020 meegedacht over het ontwerp via een online vragenlijst. We hebben veel enthousiaste reacties ontvangen en daar willen we iedereen graag voor bedanken.
 

Definitief ontwerp

Het heeft even geduurd, maar het definitieve ontwerp is nu onderaan deze pagina te vinden. De reden voor de vertraging was omdat in de online enquête veel bewoners de wens hebben geuit voor het weghalen van het zand onder de toestellen en het plaatsen van een andere ondergrond. Daarbij was het ook een wens dat het nieuwe grote klimtoestel toegankelijk moet zijn voor ook jongere kinderen. Aan deze wensen zijn extra kosten verbonden, daarom moest de gemeente eerst nagaan of dit wel mogelijk was. Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen zich welkom voelt op deze centrale speelplek is het uiteindelijk gelukt om de wensen op te nemen in het ontwerp.

In het definitieve ontwerp is gekozen voor een ander klim-glijtoestel dan in de online vragenlijst stond. Dit klimtoestel is geschikt voor grote en kleine kinderen. Het zand onder de toestellen gaat weg. Hier komt gras in combinatie  met kunstgras.
 

Overige informatie 

Er is ook gevraagd door de bewoners of we kunnen kijken naar het zwerfafval en een bord langs de weg om automobilisten erop te wijzen dat er een speeltuin is. De gemeente gaat naar beide zaken kijken. Meldingen maken over afval of andere zaken in de openbare ruimte kan via https://meldingenweesp.amsterdam.nl/incident/beschrijf

Het nieuwe, aangepaste ontwerp vind je hieronder.

Plaats een reactie