Speelplek Staalmeesterspad

Speelplek Staalmeesterspad

 

Wat gaat er veranderen?

De speelplek aan het Staalmeesterspad krijgt in 2021 een nieuwe inrichting. Bewoners hebben in december 2020 meegedacht over het ontwerp via een online vragenlijst. We hebben veel enthousiaste reacties ontvangen en daar willen we iedereen graag voor bedanken. Op basis van de wensen van de bewoners en de beschikbare budgetten zijn een aantal keuzes gemaakt die we graag met je willen delen. Onderaan de pagina kun je een reactie achter laten. Dit kan tot en met 8 febuari 2021

 

Aanpassingen in het ontwerp

De kinderen mochten kiezen voor een nieuw speeltoestel en de meesten hebben gekozen voor het grote combinatie speeltoestel. Veel bewoners hebben in de vragenlijst aangegeven dat zij de inrichting in het ontwerp te dicht op elkaar vonden staan. Dit is aangepast. Ook de schommel komt nu verder bij het water vandaan te staan en er komt meer ruimte rondom de zwerfkeien. Het speeltoestel is nu zo geplaatst dat deze meer afstand heeft tot de tuinen. De hoogte van het toestel is ook lager dan het toestel dat nu op de speelplek staat. De tafeltennistafel blijft staan waar hij nu ook staat. Er is gevraagd om een picknicktafel en deze zal er komen. Hiervoor gebruiken we de bestaande bankjes waar we een tafel tussen plaatsen.

 

Wensen die niet zijn meegenomen

Binnen het beschikbare budget is geen ruimte om extra speeltoestellen te plaatsen. Een ondergrond van rubber tegels is niet noodzakelijk voor de valdemping, de nieuwe toestellen mogen op gras. Ouders van jonge kinderen vroegen om een peuterschommel, maar uit ervaringen op soortgelijke speelhofjes blijkt dat deze maar heel weinig en kort gebruikt worden. Een normaal schommelzitje is geschikt voor een veel bredere doelgroep en nodigt uit tot samenspel. Een peuterschommel is een toestel wat ook prima in eigen huis en tuin kan worden geplaatst. De wens voor de aanleg van een jeu de boulesbaan wordt ook niet gerealiseerd. Het budget is niet toereikend genoeg en de locatie hiervoor te klein en niet centraal in de wijk gelegen.

 

Bewoners die aangaven behoefte te hebben aan toegankelijke speelplekken voor kinderen met een handicap/beperking worden benaderd door de gemeente. Samen met hen wordt onderzocht wat er nodig en mogelijk is in de buurt op een centraler gelegen locatie.

 

Het nieuwe, aangepaste ontwerp vind je hieronder.