Speelplekken Parkrijk

Speelplekken in Parkrijk!


Afgelopen voorjaar hebben we jongeren, kinderen en hun ouders gevraagd naar hun wensen en ideeën voor de speelzone in het Wilhelminapark en de speelplekken in Parkrijk. In totaal hebben we 271 reacties ontvangen.

Met de reacties die we hebben ontvangen, zijn voor de speelzone en voor de speelplekken programma’s van eisen (dit is een samenvatting waarin precies staat hoe jullie willen spelen) opgesteld. Voor de speelplekken in Parkrijk geven kinderen aan graag te spelen op een duikelrek, glijbaan en klimtoestel. Ouders vragen vooral aandacht voor de veiligheid van de speelplekken. 


Definitief ontwerp

In Parkrijk zijn twee speelplekken ontworpen, de speelplek in Parkrijk West (Ockenburger Tientweg) en Parkrijk Oost (Dagpauwoogstraat). 

Parkrijk West - Ockenburger Tientweg 
De speelplek in Parkrijk West heeft als thema Water. De licht heuvelachtige vloer lijkt op een eiland in het water. De plek is goed bereikbaar (inclusief) voor iedereen en heeft onder meer een uitkijktoren met klimnet en een glijbaan. 

Klik op de afbeelding om het ontwerp groter te bekijken. 

Parkrijk Oost - Dagpauwoogstraat
De speelplek in Parkrijk Oost heeft een vogelnestschommel en een uitdagende balanceer- en klimroute over diverse speeltoestellen. De twee speelplekken worden met elkaar verbonden via de schoolroute.

Klik op de afbeelding om het ontwerp groter te bekijken.