. . . Het plan voor beter spelen
 

Willem Kloosplein Voorburg

Op deze pagina vindt u meer informatie over de speelplek aan de Willem Kloosplein 

Scroll naar beneden voor meer informatie.

Definitief Ontwerp

Klik hier om het Definitief Ontwerp te bekijken van het Willem Kloosplein

In onderstaande tabel is een samenvatting te vinden van de binnengekomen reacties met een toelichting van de gemeente. Op dit moment wordt het Definitief Ontwerp verder uitgewerkt ten behoeve van de realisatie.

Reacties omwonenden op VO

Reacties gemeente t.b.v. het DO 

In de speeltuin blijven de 2 huidige banken staan. Dat is heel fijn, maar graag zag ik ook een bank aan de overkant. Het liefst onder de boom zodat er schaduw is. Zomers kan het behoorlijk heet zijn en er zijn geen schaduwplekken. Behalve onder die ene boom.

 

 

Een bankje bij het pannaveldje kan verplaatst worden naar onder de boom.

 Super leuk ontwerp. Maar waarom maken we niet aan de anderekant van het plein tegen over de speeltuin een stuk vrij voor een voetbalveld? En je kan ook dan tussen de speeltuin en het voetbalveld een plaats maken voor de kinderen om te fietsen. Zo lopen de kinderen elkaar ook niet in de weg.

 

Behalve voor spelen willen we ook ruimte houden voor groen dus we gaan geen grotere voetbalgelegenheid maken. Daarbij is het zo dat hoe groter het veld is des te harder de ballen geschoten worden en met de geparkeerde auto’s in de straat gaat dit voor overlast zorgen. In de buurt is een groot voetveld namelijk bij het Jan Mulderveld. De paden in de groenstrook zijn geschikt om op te fietsen voor kinderen dit zal ook extra aantrekkelijk worden gemaakt door de belijning die aangebracht wordt. 

We zijn heel blij dat de speeltuin wordt aangepakt nieuwe speeltoestellen worden geplaatst. Het panna-veldje zoals nu gepland wordt echter veels te klein. De leeftijd van de voetballende kinderen is 6-10 jaar. Een pannaveldje van 4 meter breed, betekent dat ze alleen maar bezig zijn de bal uit de bosjes te vissen (die daardoor dus kapotgetrapt worden). Het lijkt ons een beter idee, om de ruimte van de bosjes ook te gebruiken voor het pannaveldje en hekken aan weerzijden achter de doeltjes te plaatsen. Of anders het pannaveldje te verplaatsen naar meer midden op het plein tussen speeltuin en picknickbank.n.

Een pannaveld is bedoeld om meer op techniek te voetballen en minder op snelheid. De speelplek en de groenstrook zijn niet geschikt om een groot veld te maken omdat hier de ruimte niet is om dit op een goede manier te faciliteren. Zie ook hierboven.

"Wat heerlijk om zo verrast te worden aan het begin van dit nieuwe jaar. Wat zullen mijn 2 kleindochters het fantastisch vinden om straks bij mij te komen spelen. Ik dank de gemeente daarom hartelijk voor de door hen genomen moeite om de 2 speelplekken een geheel nieuw jasje te geven waarin alle kindertjes zich behaaglijk zullen voelen. Heel fijn. Nu alleen de handhaving nog zodat het er mooi blijft en er geen hangplekken ontstaan voor de oudere jeugd. Meer controle dus door de gemeente!!! Ook zou het fijn zijn om het te vele zwerfvuil vaker te laten opruimen , juist ook op dit soort speelplekken en hun omgeving. Ook tijdens jaarwisselingen zijn dit de meest geliefde plaatsen om rotzooi te maken en/of brandjes te stichten, vernielingen aan te richten, juist in deze buurt. Daar werd een aantal jaren geleden veel meer door de gemeente ( lees: handhaving)op toegezien en was de plantsoenendienst meer zichtbaar , kwam veelvuldiger, waardoor mijns inziens alles veel schoner bleef dan nu het geval is. Hen zou ik graag vaker terug zien.

 

Als er overlast is van jongeren kan dit gemeld worden bij handhaving of politie. De gemeente ruimt zwerfvuil wel op maar druk bezochte plekken hebben soms wat meer aandacht nodig. Het kan een idee zijn om samen met de omwonenden de speelplek schoon te houden voor de kinderen, dit gebeurt op andere plekken ook al. Meldingen over groen of zwerfvuil kunnen het beste gedaan worden via het contactformulier op de website www.lv.nl of telefonisch via 14 070.

we vinden het een mooi ontwerp geworden en zouden blij zijn als het zo wordt uitgevoerd. Heel fijn dat er ook pannagoaltjes zijn opgenomen in het ontwerp.

 

Bedankt voor de positieve reactie!Huidige situatie

Onderstaande foto laat de huidige situatie van de locatie zien.

Zie onderstaande kaart voor de locatie van de speeltuin.

Niets missen van Speelplan? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Aanmelden